Oftalmologie Copii Bilet de Trimitere

Oftalmologie Copii

Oftalmologie Copii Bilet de Trimitere

Examinarea oftalmologica a copiilor este un proces creativ, distractiv, si este cu mult diferita de consultul standardizat al adultilor. In primul rand, copiii sunt diferiti, de varste diferite si au preferinte diferite, de aceea ei reprezinta o provocare pentru medic. Medicul oftalmolog pediatru trebuie sa gaseasca metode prin care sa obtina cat mai multe informatii de la cei mici, adaptand abordarea pentru fiecare dintre ei.

Oftalmologie copii cu bilet de trimitere

Consult oftalmologic neinvaziv

In cabinet folosim dispozitive create special pentru serviciile de oftalmologie copii. Folosim aparatul Plusoptix pentru a masura dioptriile de la distanta, fara a speria copiii. Evaluam dioptriile prin joaca, folosind desene pe care copiii trebuie sa le recunoasca. O alta metoda de evaluare a vederii celor mici este retinoscopia, gold standard-ul in masurarea dioptriilor la copii de la distanta si fara contact. La final, apreciem capacitatea ochilor de a vedea simultan si in spatiu, prin folosirea unor ochelari colorati si a unor planse speciale.​

oftalmologie copii cu plusoptix

Parintii cu copii foarte mici sunt deseori reticenti in a-si duce copilul la un consult oftalmologic. Exista o serie de opinii gresite, intalnite frecvent in randul parintilor, cum ar fi “varsta este prea mica” sau “copilul meu nu vorbeste inca” sau “ nu cunoaste literele”. Niciodata nu este prea devreme pentru un control oftalmologic! In strainatate exista chiar programe nationale de screening pentru probleme vizuale la copii, care impun consultatii periodice, chiar si la copiii sanatosi.

Varsta la care ar trebui dus copilul la consult oftalmologic si situatiile in care nu trebuie sa mai asteptati sunt urmatoarele:

Line

Oftalmologie copii de orice varsta​

Prezentati-va cat mai repede la oftalmolog pentru consult in caz de ochi rosu, secretii purulente, lacrimare abundenta, fotofobie (nu suporta lumina), strabism (ochiul fuge), miscari pendulare sau anormale ale ochilor, reflexul anormal al pupilelor (pupila este alba in loc sa fie neagra sau o pupila straluceste diferit in poze fata de cealalta), pozitie anormala a capului cand incearca sa priveasca.

Line

La nastere sau imediat dupa

Daca sarcina a fost cu probleme, daca au fost depistate infectii in timpul sarcinii, in caz de nastere prematura sau dificila sau prezenta de alte anomalii si malformatii observate la nastere, reflex anormal al pupilei, efectuati un consult oftalmologic al nou nascutului.

Line

In primele 6 luni

Este bine de facut un consult oftalmologic bebelusilor, chiar si pentru cei sanatosi, in jurul varstei de 6 luni. Atunci ochii incep deja sa fixeze si sa observe obiectele, sa le urmareasca. Chiar daca nu poate fi examinata vederea de detaliu, medicul poate sa obtina multe informatii numai dintr-o aparenta joaca cu cei mici.

Line

In jurul varstei de 2-3 ani

La aceasta varsta deja avem posibilitatea de a testa mai multi parametri ai acuitatii vizuale. Prin jocuri distractive se poate determina vederea fiecarui ochi in parte, se poate testa chiar si vederea binoculara sau stereopsia (vederea in spatiu). Este importanta consultatia oftalmologica la copii de varsta aceasta deoarece depistarea anizometropiilor si a ochiului lenes pot inca fi tratate prin ochelari si acoperirea ochiului sanatos. Tot la aceasta varsta se pot instala anumite forme de strabism, ce pana acum nu erau observabile.

Oftalmologie copii cu bilet de trimitere bucuresti
Line

La varsta prescolara (5-6 ani)

Inceputul scolii vine cu o multime de provocari pentru cei mici. Este bine ca vederea sa nu le puna in dificultate procesul de invatare, de aceea se recomanda un control oftalmologic de rutina copiilor in jurul acestei varste.

Line

Consult oftalmologic pentru copii scolari​

Este bine sa se efectueze controale oftalmologice periodice sau la nevoie pentru toti copiii si adolescentii. Pana la sfarsitul adolescentei,  ochii copiilor sunt intr-o continua dezvoltare. Odata cu cresterea in inaltime are loc si cresterea axului globului ocular, cu modificari ale dioptriilor. De asemenea, scolarii trec prin perioade de surmenaj vizual, in perioada examenelor si tezelor, de aceea este bine ca vederea lor sa fie cat mai buna.

Line

Oftalmologie copii cu bilet de trimitere

Consultatiile oftalmologice pentru copii se pot realiza in baza unui bilet de timitere valabil, fara costuri suplimentare.Programarile se pot realiza prin telefon sau email.Cabinetul de oftalmologie se afla in Policlinica Apaca, Bucuresti.

Cabinet Medical Individual de Oftalmologie

Programari telefonice

Policlinica Apaca, Etaj 1,
Cabinet 15

Iuliu Maniu 7, sector 6, Bucuresti

Programari telefonice