AncaPintileiConsultatii

Servicii

Consult oftalmologic complet (copii si adulti)

AncaPintileiConsultatii

Consult oftalmologic

Line

Un consult oftalmologic periodic este util in evaluarea sanatatii ochilor si pentru depistarea multor probleme de sanatate oculara si generala, de multe ori asimptomatice. Astfel, se vor parcurge o serie de pasi, adaptati la fiecare caz in parte. In primul rand se va purta o discutie in care sa fie lamurite motivele vizitei, problemele de sanatate cunoscute si trecutul medical si chirurgical. Examinarea incepe cu aspectul exterior al ochilor si a anexelor (pleoape, gene, sprancene, orbita),  trecand apoi la observarea miscarilor globilor oculari.

Un pas important este determinarea dioptriilor si a acuitatii vizuale la panou, in urma carora se poate face, daca este necesar, prescriptia ochelarilor.

Biomicroscopia

Line

Biomicroscopia reprezinta vizualizarea la microscop a partii anterioare a globului ocular. Uneori este nevoie de instilarea de picaturi cu Fluoresceina pentru o mai buna vizualizare a eventualelor leziuni de pe suprafata ochiului.

Examinarea fundului de ochi

Line

Examinarea fundului de ochi, cu sau fara picaturi, este o alta etapa importanta a consultului oftalmologic (copii si adulti) ce presupune vizualizarea nervului optic, a retinei si a vaselor de sange retiniene, care ne pot oferi informatii importante despre starea de sanatate oculara si starea generala de sanatate. In functie de rezultatul examinarii, se pot recomanda investigatii suplimentare, cum ar fi ecografia oculara sau tomografia in coerenta optica, investigatii ce pot fi realizate si in cabinetul meu.

In cazul diabeticilor si a celor cu hipertensiune arteriala, examinarea fundului de ochi este obligatorie. 

Masurarea tensiunii oculare

Line

Masurarea tensiunii oculare este indicata persoanelor cu istoric familial de glaucom, in cazul traumatismelor oculare sau pacientilor trecuti de varsta de 40 de ani, unde prevalenta glaucomului este mare.

Consult oftalmologic copii

Line

Consultul oftalmologic la copii ar trebui facut periodic, pana la maturizarea vizuala a ochilor, inca de la varsta de cateva luni. Acesta este adaptat varstei copilului, trebuie sa cuprinda examenul miscarilor oculare, al vederii binoculare si al stereopsiei (vederea in spatiu). Acuitatea vizuala o voi masura cu optotipuri speciale pentru copii, cu forme si desene, iar refractia se va masura prin refractometrie sau prin retinoscopie, dupa instilarea de picaturi (cicloplegie). Toate acestea sunt foarte importante in depistarea strabismului si a ochiului lenes. In functie de rezultatul consultatiei, voi stabili daca sunt necesari ochelarii sau acoperirea ochiului sanatos.

Consult oftalmologic cu bilet de trimitere

Line

In cabinet consultul oftalmologic se realizeaza gratuit in baza unui bilet de trimitere valabil prezentat impreuna cu cardul de sanatate sau contra cost. Programarile se fac telefonic sau prin email. Cabinetul de oftalmologie se afla in Policlinica Apaca, Bucuresti.

Cabinet Medical Individual de Oftalmologie

Programari telefonice

Policlinica Apaca, Etaj 1,
Cabinet 15

Iuliu Maniu 7, sector 6, Bucuresti

Programari telefonice