AncaPintileiConsultatii

Servicii

Prescriptie de ochelari (copii si adulti)

AncaPintileiConsultatii

Refractometria

Line

Refractia reprezinta determinarea puterii refractive a intregului aparat optic al ochiului. Valorile afisate ne determina valoarea sferei (pentru miopie sau hipermetropie), valoarea cilindrului si a axului acestuia (pentru astigmatism) cat si valorile keratometriei (razele de curbura ale corneei). Refractometria este punctul de plecare pentru orice prescriptie de ochelari sau de lentile de contact.

Prescriptie ochelari

Line

Pentru o prescriptie de ochelari (copii sau adulti) trebuie determinata refractia subiectiva, adica ce valori ale dioptriilor sunt percepute ca fiind cele mai bune de catre pacient. Chiar daca pare o treaba simpla, stabilirea retetei de ochelari presupune o comunicare limpede intre medic si pacient, pentru ca, impreuna, sa ajungem la dioptriile ideale, prin care vederea sa fie clara si confortabila.

Dupa determinarea refractiei, se determina acuitatea vizuala fara corectie si, daca este necesar, cu corectie. In functie de nevoile pacientului se pot prescrie ochelari pentru distanta, pentru condus, pentru lucru la aproape, lentile progresive sau bifocale.

Prescriptie ochelari copii

Line

In cazul copiilor, prescriptia de ochelari se poate da respectand dioptriile masurate dupa picaturi dar si in functie de patologia ce trebuie corectata. In cazul strabismului sau a miopiei se va prescrie valoarea masurata, cu foarte mici ajustari, in functie de caz. Pentru hipermetropie fara alte semne sau simptome, se poate da un ochelar mai putin puternic, restul de dioptrii fiind usor de compensat de catre copii.

Cabinet Medical Individual de Oftalmologie

Programari telefonice

Policlinica Apaca, Etaj 1,
Cabinet 15

Iuliu Maniu 7, sector 6, Bucuresti

Programari telefonice