Anca-Pintilei-Operatii-Strabism-Copii-Adulti

Servicii

Operatie cataracta

Anca-Pintilei-Operatii-Strabism-Copii-Adulti

Despre operatia de cataracta

Line

Cataracta este una dintre cele mai frecvente cauze tratabile de scadere a vederii. De cele mai multe ori apare dupa a sasea decada de viata. Scaderea vederii este consecinta compactarii si opacifierii cristalinului natural. In fazele incipiente apar alterarea sensibilitatii la contrast, fluctuatii ale acuitatii vizuale si halouri. Atat timp cat vederea este satisfacatoare si poate fi corectata prin ochelari, pacientii trebuie urmariti. Atunci cand vederea este scazuta sub un nivel optim, se impune operatia de cataracta. Aceasta se face in blocul operator, in conditii de asepsie, sub anestezie locala si consta in indepartarea cristalinului opacifiat si inlocuirea lui cu un cristalin artificial transparent, adaptat fiecarui pacient.

Implantul de cristalin artifical

Line

Exista mai multe tipuri de cristaline artificiale, cu proprietati diferite, din care se disting doua categorii, cristalinele monofocale si cristalinele multifocale si de ele depinde necesitatea ochelarilor dupa interventie. La acestea se pot adauga filtre pentru lumina albastra, ce protejeaza in plus retina pacientului sau materiale hidrofobe, cu risc mai mic de producere a opacifierii capsulei (cunoscuta sub numele de “cataracta secundara”). Alegerea tipului de cristalin este in mare parte decizia pacientului, obligatoriu informat. Va stau la dispozitie pentru intrebari si lamuriri in ceea ce priveste cristalinele artificiale.

Recuperarea dupa o operatie de cataracta

Line

O operatie de cataracta este de scurta durata, nu necesita fire de sutura decat in cazuri speciale si este urmata de o perioada de recuperare de aproximativ o luna de zile, timp in care pacientul isi va administra tratamentul local (picaturi), va respecta reguli generale de igiena si va evita efortul fizic.

Cabinet Medical Individual de Oftalmologie

Programari telefonice

Policlinica Apaca, Etaj 1,
Cabinet 15

Iuliu Maniu 7, sector 6, Bucuresti

Programari telefonice