Anca-Pintilei-Operatii-Strabism-Copii-Adulti

Servicii

Operatie de chalazion

Anca-Pintilei-Operatii-Strabism-Copii-Adulti

Cauze chalazion

Line

Pleoapele au in grosimea lor o multitudine de glande – glandele Meibomius –  ce secreta componenta lipidica (grasoasa) a filmului lacrimal. Secretia lipidica este foarte importanta in prevenirea evaporarii lacrimilor si aparitiei ochiului uscat. Atunci cand una sau mai multe din aceste glande se blocheaza, are loc acumularea continutului lor grasos in grosimea pleoapei, insotita de reactie inflamatorie locala. Tratamentul se face pe etape, chirugia fiind ultima varianta a tratamentului.

Preventia chalazionului

Line

In faza de preventie a chalazionului, in cazul pacientilor cu o predispozitie – cei cu disfunctie meibomiana – se pot aplica in mod sistematic comprese calde urmate de masajul marginii libere a pleoapelor. Exista in comert o serie de dispozitive ce ajuta la fluidizarea continutului glandelor, insa chiar si o igiena corecta urmata de masaj poate functiona.

Tratamentul medical al chalazionului

Line

Atunci cand chalazionul a aparut, tratamentul consta in instilarea de picaturi si unguente local, cu rol antiinflamator.

Operatia de chalazion

Line

Atunci cand tratamentul medicamentos al chalazionului nu functioneaza, se recurge la operatia de chalazion pentru drenajul acestuia. Incizia se face fie pe partea anterioara a pleoapei, fie prin tarsul posterior, in functie de localizarea formatiunii. Dupa incizie are loc drenajul continutului si chiuretarea cavitatii cu inlaturarea capsulei chistului. Operatia de chalazion are loc sub anestezie locala la adulti si sub anestezie generala in cazul copiilor. Dupa operatia de chalazion pacientul trebuie sa-si administereze tratamentul antiinflamator si antibiotic, sa respecte igiena locala si sa continue cu masurile de preventie a reaparitiei.

Cabinet Medical Individual de Oftalmologie

Programari telefonice

Policlinica Apaca, Etaj 1,
Cabinet 15

Iuliu Maniu 7, sector 6, Bucuresti

Programari telefonice