Determinare Acuitate vizuala copii cu desene

Servicii

Acuitate vizuala cu desene

Determinare Acuitate vizuala copii cu desene

Determinarea acuitatii vizuale cu desene

Line

Acuitatea vizuala inseamna aprecierea rezolutiei ochiului uman, capacitatea lui de a vedea doua obiecte distincte sau de a vedea cel mai mic obiect la o anumita distanta. Testarea acuitatii vizuale necesita cooperare si dialog. In cazul copiilor foarte mici si celor preverbali, oftalmopediatrul trebuie sa fie inventiv si sa aiba la dispozitie ustensile pentru a atrage atentia si a usura comunicarea cu cei mici. Metodele de determinare a acuitatii vizuale trebuie adaptate varstei si capacitatii copilului.

In cazul sugarilor si copiilor foarte mici (0-1an) se va avea in vedere fixatia si capacitatea de a urmari un desen sau un obiect colorat. Se mai pot folosi planse din care se poate aprecia preferinta copilului de a privi spre un desen sau un pattern.

In cazul copiilor mici preverbali (2-4 ani) se poate trece deja la aprecierea mai detaliata a rezolutiei ochiului, cu ajutorul desenelor usor de recunoscut de catre cei mici. Totul de face sub forma unui joc, in care copilul trebuie sa recunoasca simbolul prezentat, copilul avand la dispozitie o plansa cu raspunsurile. Astfel este suficient ca acesta sa arate cu degetul desenul prezentat de medic. In cabinetul meu folosesc sistemul omologat de simboluri Lea.

In cazul copiilor mai mari (4-6 ani), capabili de a verbaliza, se proiecteaza desene create special pentru acestia, pe optotipul electronic, in aceleasi conditii ca la adulti.

Pentru ca niciun copil nu este la fel, optotipul electronic pune la dispozitie mai multe stiluri de desene (Allen, Landolt, E’uri), adaptate preferintelor copiilor.

Cabinet Medical Individual de Oftalmologie

Programari telefonice

Policlinica Apaca, Etaj 1,
Cabinet 15

Iuliu Maniu 7, sector 6, Bucuresti

Programari telefonice