Consultatii-Strabism-Copii-Adulti

Servicii

Consultatii strabism (copii si adulti)

Consultatii-Strabism-Copii-Adulti

Despre consultatiile pentru strabism

Line

Consultatia pentru strabism (copii sau adulti) stabileste daca exista defecte de aliniere sau miscare a globilor oculari. Scopul consultatiei este de a determina tipul de strabism (convergent sau divergent), existenta unei pareze de muschi extraoculari, existenta nistagmusului (miscari fine, involuntare ale ochilor), cauzelor diplopiei (vedere dubla) sau ale ambliopiei (ochi lenes).

Consultatia este exhaustiva si cuprinde etapele consultului oftalmologic general, la care se adauga investigatii specializate pentru evaluarea vederii binoculare, a miscarilor oculare, a capacitatii de fuziune oculara sau a stereopsiei (vederii in spatiu).

Consultatii strabism copii

Line

Niciodata nu este prea devreme pentru o consultatie de strabism la copii. In cazul celor mici, investigatiile speciale pentru strabism sunt adaptate varstei si gradului de colaborare al acestora. Primul consult si, uneori, cele ulterioare, trebuie sa se faca cu cicloplegie (picaturi) pentru a determina cat mai corect dioptriile si a stabili un plan de tratament. In urma consultatiei, va pot recomanda ochelari, acoperirea sau operatia pentru strabism, in functie de caz.

Consultatii strabism adulti

Line

Strabismul aparut la varsta adulta este rareori asimptomatic. Cel mai frecvent pacientii se plang de vederea binoculara, de oboseala oculara si de aspectul inestetic al privirii. Medicul oftalmolog trebuie sa cunoasca istoricul bolii cat si alte boli asociate, cum ar fi problemele cu glanda tiroida, diabetul zaharat sau tensiunea arteriala. In cazul celor cu probleme de tiroida se masoara si gradul de protruzie a globilor oculari (“ochi bulbucati”) sau restrictiile de miscare in anumite pozitii ale privirii.

Strabism Copii Exemplu

Cabinet Medical Individual de Oftalmologie

Programari telefonice

Policlinica Apaca, Etaj 1,
Cabinet 15

Iuliu Maniu 7, sector 6, Bucuresti

Programari telefonice